sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Suuren suuri mediafarssi, Boston.

<>

Odottaessamme Glenn Beckin lupaamaa Maanantain paljastusta, Internet velloo "salaliittoteorioista" liittyen 15.4 Bostonin maratonjuoksuissa tapahtuneeseen pommi-iskuun, tai tarkemmin kolmen pommin iskuun.

Bostonin maratonissa oli pääkallopaikalla arviolta 2000 poliisia, 400 kansalliskaartilaista sekä pari sataa yksityistä turvamiestä ja siitä huolimatta pommittajat onnistuivat tuomaan pommit alueelle. Monet mediat ovatkin jo raportoineet pommituksen uhreista, mutta harva suomalainen media on ottanut kantaa, saati sitten edes selvää epäkohdista, jotka hämärtävät kokonaiskuvaa sekä itse iskusta, että raportoidusta informaatiosta. Kaiken kaikkiaan tuntuu siltä, että tästä tapahtumasta ei nähdä tarpeelliseksi tehdä kattavaa uutisointia. Kysymys herääkin: Miksi?

FBI pyysi yleisöltä apua alla olevien kahden nuoren miehen tunnistamiseen, tästä raportoivat suomalaiset lehdet, mukaanlukien MTV3 sekä Yle. Muistan nähneeni uutisissa lyhen pätkän, jossa FBI julkisti kummankin miehen kasvot ja pyysi apua yleisöltä.


http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288558509878.html

Myöhemmin kävi kuitenkin ilmi, että FBI tiesi nämä kaksi miestä jo entuudestaan, joten herää kysymys; miksi apua tunnistamiseen tarvittiin? Onko FBI niin kädetön järjestö, ettei valvonnan alla olevia tekjiöitä tunnisteta? Vai oliko kyseessä paljon puhuttu false flag? Samalla, kun Yhdysvaltain hallitus keräilee stooria kuntoon, meille tavallisille ihmisille on jäänyt käteen lähinnä toistemme syyttäminen foliohattumentaliteetista, sekä turhien uhkakuvien maalailemisesta seinille. Olisihan tämä jo sentään kuin scifi-trilleri, joka sijoittuu dystopiseen tulevaisuuteen ja jonka näemme ainoastaan valkokankaalla.

Päivitys 22.4.2013, 20.46
Video avunpyynnöstä löytyi
http://youtu.be/qZRzB_nYkFQ

Vai olisiko näissä teorioissa jotain perää.

Koska olen utelias luonne, on minulle luonnotonta jättää mehevä juttu kesken, varsinkin kun pääsen sen alkuun. Otin siis vähän enemmän selvää länsimediassa vallitsevasta sekasorrosta ja koko tapahtumasta.

Seuraavassa hieman miettimisen aihetta (varoitus heikkohermoisille, kuvat sisältävät "verta" ja "repeytyneitä ruumiinosia" ja ne voivat järkyttää katsojaa):

Kuvassa Jeff Bauman, oletettu Nick Vogt.

Kuvan Jeff Bauman, monien lähteiden mukaan oikealta nimeltään Nick Vogt, on entinen jalkaväkisotilas, joka menetti molemmat jalkansa Afganistanissa vuonna 2011. Sama mies tunnisti nämä kaksi miestä (en käytä sanaa syyllinen, ennen kuin toisin todistetaan) pommittajiksi. Asiasta voi olla tietenkin montaa mieltä, mutta kiistaton fakta on se, että kuvissa mies näyttää aika lailla samalta aiemmissa kuvissa verrattuna pyörätuolikuvaan.

Mielenkiintoista on se, että mies tuntuu kasvattaneen jalantynkää sitten viime kerran. Lääketiede edistyy niin kovaa vauhtia, etten enää itsekään pysy perässä!

Kulissit ovat siis selvillä, katsotaanpa itse pommitusta tarkemmin niistä kuvista, jotka ovat internetistä saatavilla. Kuvat kronologisessa järjestyksessä.




Kuva otettu heti räjähdyksen jälkeen. Kuvassa Jeff Baumanin jalat ovat ilmassa tummaihoisen naisen kaulan ympärillä ja näyttäisi siltä, että huppupäisen miehen kädet käyvät vikkelää tahtia. Kuvassa hän joko laittaa Jeffille kiristyssidettä toiseen jalkaan, tai sitten asettaa jo valmiiksi jalattomalle miehelle sikamakeat zombieproteesit. Vielä varsin normaalia, ainakin omasta mielestäni.



On tietenkin mahdollista ja varsin todennäköistäkin (en ole ekspertti psykologiassa), että pommin jälkeen shokkitilassa ihmiset jäävät usein ihmettelemään tapahtunutta ymmärtämättä mitä ympärillä on meneillään. Mutta huppupäinen mies pistää tästä kuvasta silmään - hänellä näyttäisi olevan ihan tavallinen päivä töissä . Mitä tekevät kuvan vasemmassa laidassa olevat miehet, toisella järjestäjille kuuluva keltainen puku ja toisella stetsoni kädessä. Olen itse nähnyt erittäin monia kuvia konflikteista sekä pommituksen jälkeisistä mainingeista, mutta en ole vielä kohdannut kolmea näin rauhallista miestä pommin räjähdysalueella. Kuvassa näemme myös tummaihoisen naisen jalkansa menettäneen miehen kanssa makaamassa. Maassa näemme kosolti verta, mutta kenenkään lähellä olevan henkilön repeytyneiden vaatteiden alla ei näytä pahemmin mikään vuotavan. Mistä veri on siis tullut? Onko jalkansa menettänyt mies vuotanut tuon kaiken noin pitkälle ja onnistunut jättämään väliin täysin verettömän alueen? Voi myös olla kiinni valaistuksesta, mutta en ole ainakaan itse vielä nähnyt tuon väristä verta. Lisäksi kuvaa tutkiessani vaikuttaisi myös siltä, että veri on räjäytetty ympäriinsä, mutta kuten näemme, räjähdyksen alue ei ole maassa istuvan naisen kohdalla, vaan taustalla. Olisiko tässä kenties klassinen vesi-ilmapallo ollut käytössä? Veriroiskeet viittaavat siihen, että veri on tipahtanut ylhäältä päin, eikä roiskunut tippoina, tai valunut mistään.


Kuvassa näemme kokonaiskuvan alueesta, aitaa on alettu purkamaan. Alue on käytännössä tyhjennetty, tähän on mennyt ehkä minuutti pari. Tummaihoinen nainen on edelleen paikallaan väkijoukon keskellä. Oletettavasti myös jalkansa menettänyt mies on hänen vieressään.



Kuvassa jalkansa menettänyt mies makaa maassa samalla kun muut saavat tarvittavaa apua. Kysymys kuuluukin, miksi kaikkein kriittisimmässä tilassa oleva henkilö jätetään makaamaan maahan samalla, kun muut saavat jo hoitoa? Tummaihoinen nainenkin on ehtinyt kadota paikalta ties minne. Kadulla oleva veri värjää ikävästi ympäristöä; tärkeä asia muistaa on se, että veri muuttuu hyvin nopeasti ruskeaksi ja tahmaa paikat, ei värjää katua punaiseksi. Paitsi tietysti, jos jollain on verenhyytymistauti, tai sattuu olemaan maalikauppiaan poika. Kuvasta on tietenkin tilannetta vaikea hahmottaa kunnolla, mutta näyttää siltä ettei miehen jalasta vuoda juurikaan verta. Mikäli kummatkin jalat repeävät irti, ihmisen 6-7 litrainen verivarasto hupenee noin 1-2 minuutissa riippuen henkilön sydämen sykkeestä ja siitä, onko kyseinen lämpöräjähdys polttanut verisuonia kiinni. Tässä kuvassa verisuonien palaminen umpeen olisi kuitenkin epätodennäköistä, koska siinä tapauksessa näkisimme myös kuumuuden aiheuttamaa palamista ihossa. Tässä kuvassa on myös tärkeää ottaa huomioon miehen kasvot, tästä myöhemmin.


Mikä auttavaa henkilökuntaa oikein vaivaa? Miksi ette auta kummatkin jalkansa menettänyttä miestä? Aiemmista kuvista tuttu huppupäinen mieskin on kuvassa oikealla ylhäällä. Hän on ottanut makuuasennon ja häntä tutkitaan MOLEMMAT JALKANSA MENETTÄNEEN MIEHEN PIDELLESSÄ TYNGISTÄÄN KIINNI VIERESSÄ? Punapäinen nainen etualalla näyttäisi olevan edelleen shokissa samassa asennossa, jossa oli jo ensimmäisestä kuvasta lähtien. Huomattavaa on, että veren määrä näiden kuvien välissä ei ole lisääntynyt laisinkaan. Onko siis kyseessä niinkin onnekas kaveri, että verenvuoto tyrehtyi heti alkuunsa, ja ihmiset ympärillä ajattelivat, ettei häntä tarvitse ottaa etusijalle?




Aita on maagisesti ilmestynyt purkamisen jälkeen takaisin paikolleen. Oikealla ylhäällä oleva mies on jalkansa menettänyt päätähtemme. Tässä kuvassa on hyvä pitää mielessä sinipaitainen nainen ja se, ettei taustalla oleva nyt jalaton mies saa vielkään minkäänlaista huomiota osakseen.



Ja puff, aita katosi. Eikä jalkansa menettänyt mies edelleenkään saa nähtävää apua. Ainoastaan hänen vieressään olevan vaaleansiniseen huppariin sonnustautuneen miehen katseen. Ehkä he kohta saavat tarkistettua nämä edessä makaavat henkilöt ja pääsevät auttamaan MOLEMMAT JALKANSA MENETTÄNEEN MIEHEN. Mutta ehkä hän on vahvasieluinen ja taistelee verenhukkaa vastaan.


Miehen kanssa ollut tummaihoine nainen olikin pahemmin haavoittunut, kuin mitä kuva antoi ymmärtää ja hän alkoikin vuotaa reippaasti enemmän. Hänet vietiin paareilla kohti ambulanssia...



... samalla kun jalkansa menettänyttä ystäväämme lähdettiin kiireen vilkkaan kärräämään pyörätuolissa kohti parempaa hoitoa. Vihdoinkin. Mutta miksi juuri pyörätuoli? Eikös alueella ollut kuitenkin paareja joita olisi voitu käyttää? Eikös tässä tapauksessa pitäisi harkita potilaan jalkojen nostamista ylös verenvuodon tyrehdyttämiseksi? Miksei asfaltilla näy minkäänlaisia pisarajälkiä kun tätä miestä kärrätään kauheaa kyytiä kohti hoitoa? Ja kenen idea oli ottaa se pyörätuoli, varsinkin, kun on kyseessä roikkuvaa lihaa...



... joka roikkuessaan jää auttamatta pyörätuolin pyörien väliin. Stetsonipäisen miehen turhat yritykset suonen puristamisesta pahentavat tilannetta, koska miehen pitäisi olla jo kuollut verenhukkaan. Siltikään hän ei näytä pahemmin vuotavan mihinkään, joten ei heillä taida vieläkään olla erityistä hätää. Tähän koko episodiin kului vähintäänkin 10 minuuttia ja kymmenesosassa siitä ajasta miehen olisi pitänyt jo olla kuollut. Kasvoihinkin on ilmestynyt jostain karsea määrä nokea ja likaa, liekö kierinyt pidemmänkin aikaa asfaltilla?

Minä en sano, että kyseessä on naurettavan näköinen lavastus, tuon vain kriittistä näkökantaa siihen, mitä media meille milloinkin kertoo. Niinkin pelottavassa skenaariossa, kun false flag onkin, tällaisen lavastuksen kritiikitön läpimeno tarkoittaa myös lukemattoman muun samankaltaisen tapahtuman toistuvuutta. Meidän tehtävänämme on ajatella kriittisesti, koska media on tähän asti ollut ainoa väylä välittää tietoa maailman tapahtumista.

Se mitä tässä tapauksessa ei otettu huomioon, oli se, että Internetin kautta välitetystä tiedonkulusta on tullut jo niin nopeaa, ettei sitä pysty kukaan enää entiseen tapaan hallitsemaan. Tästä syystä meillä on käsissämme tämä sotku. Jokaisen näkökulma on yhtälailla tärkeä, mutta on myös tärkeää osata lukea rivien välistä.

Ja jos ei mitään muuta, niin farssihan tästä tuli joka tapauksessa.
Ainiin, ja minkä helvetin takia uutisoidaan, että koska Džohar Tsarnajevia ammuttiin kaulaan ja hän menetti ilmeisesti puhekykynsä, on häntä mahdollisesti mahdotonta kuulustella? Herätkää nyt Suomen sanomat, menettikö kyseinen kaveri muka kirjoitustaitonsakin samalla? Vai oletammeko, että kouluja käynyt tsetseeni on päässyt niinkin pitkälle kirjoittamatta saatika lukematta sanaakaan? Mitä ihmettä siellä toimituksissa oikein suolletaan?
Lähteet:
http://www.thestar.com/news/world/2013/04/18/boston_marathon_explosions_fbi_releases_images_of_two_suspects.html
http://www.bbmisc.com/tempor/showthread.php?20697-Boston-Bombing-Actor
http://anywho.simplesite.com/201858937
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013042016926843_ul.shtml
http://www.liveleak.com/view?i=9a0_1366422256
http://www.infowars.com/
http://www.hs.fi/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti